torsdag 29 oktober 2015

BB väskan en utvärdering

Så här såg vår packlista ut för BB väskan.
Legitimation- Behövdes
Förlossningsbrev- Har du gjort med din barnmorska innan och finns digitalt. Du kan naturligtvis göra ett eget om du vill. Men det behövs inte.
Tandborste och tandkräm-Behövdes
Tvål, Shampo, balsam- Utan allt för starka dofter.
Babykläder- För bebisen att åka hem i. På BB kommer ni mest ha miraklet iklädd endast blöja.
Inneskor- Någon form av tofflor, tänk två storlekar för stora. Fötterna kan svullna dygnet efter födseln.
Mjukiskläder,1x byxor, 2x amningslinnen, stödstrumpor- Använde jag bara när jag åkte hem. gick i den mysiga sjukhusskjortan hela tiden vi var där.
Amningsbh- samma som ovan.
Amningsinlägg- samma som ovan. Men brösten läckte inte heller under vistelsen. kanske var det för mycket stress.
Böcker- Vi öppnade aldrig våra. Någon försökte oftast sova i vårt rum och då var det för mörkt. Annars var man för trött för att läsa eller hade bara en hand ledig för att den andra höll bebis.
Energidryck- En lifesaver. Kändes som lyx.
Energibars- Missade vi att ta med. Med tanke på statusen på maten kanske det hade varit bra.
Öronproppar- Vi hade eget rum så vi använde dem aldrig. Hade nog varit rädd att inte höra mitt barn och inte använt dem ändå.
Lypsyl- luften är torr, läpparna blir torra. Helt klart värt att ha med.
Klädombyte -F
Lyx att fira med- vi hade köpt en liten flaska Asti men IOM att det blev kejsarsnitt blev vi avrådda från att dricka den eller äns varsitt glas av den på BB och väntade med den tills vi kom hem. 
Bärsjal- hade vi inte behövt ha med. Användes en gång men då var det mest för att vi tyckte det var kul. Sträckorna var korta och så mycket gick inte F runt med bebisen. 
Mobil, ipad- vi hade nog dött uttråkningsdöden. När bebisen är vaken och vill äta på dig på natten och mjölken inte är helt igång så äter bebisen väldigt länge. Fantastiskt att ha tillgång till netflix. Sjukhusets wi-fi var riktigt dåligt så vi var glada att vi hade eget internetabonnemang på ipaden.
Laddare till telefon och ipad.- tja används de mycket så tar batterierna slut, då är det ju trevligt att kunna ladda upp dem. 
Hörlurar- använde vi aldrig
Varma tröjor- ja, men de måste vara öppningsbara fram. Så att du kan ha dem på dig även om du har en bebis vid bröstet. Det gäller även för pappan. ( alla pappans tröjor faktiskt då han inte får kläder av sjukhuset som mamman får. ) 
Hårsnoddar och hårborste- det är ju trevligt att kunna duscha och fixa sig lite. Man känner sig ju kanske inte så fräsch men att kunna fixa sig lite gör att man känner sig lite bättre. 
Bilbarnstol- så att man får med sig bebisen hem. :) jag drömde mardrömmar om att vi glömt bilbarnsstolen så vi fixade våran långt i förväg. 
Mjukt toapapper- sjukhusets toapapper är av den billiga lite grövre modellen. Och har du fött vaginalt så är ditt underlivt ömt. Vi använde det mjuka toapapper vid blöjbyten istället då det bara fanns torky vid skötbordet. 
Kolla upp parkering och ta ev med parkeringspengar- ja, 
Babyfilt-Vi tyckte det var skönt och trevligt att använda vår egen filt även på BB , de hade lite tjockare täcken till bebisen som var mycket användbara de också men vår bebis var varm av sig så vi hade dem att palla upp och stötta armar eller rygg med vid amning och samsovning. 
Stora trosor i mormorsmodell- på BB använder du deras nätmodell men du vill ha några riktigt stora att åka hem i. Du kommer åka hem i en gigantisk binda pga avslaget så tänk stora trosor för att hålla den stora bindan. 
Mat- mannen får bara frukost och kvällsfika på BB så ni behöver ha en plan för vad han skall äta för lunch och middag. Kan förresten vara bra att tänka till extra för maten även till kvinnan då sjukhusets mat inte är något vidare. Och man behöver äta en del mer än man är van vid när man skall amma. Jag drömde om mat med smak under nätterna när vi låg inne. Tyckte allt de serverade var smaklöst och hade underlig konsistens. Drömde om hamburgare, gräddtårta , och allt möjligt med smak. 
Vattenflaska- Du måste dricka mycket, och kombinera det med torr sjukhusluft och löjligt små glas. Om inte vi haft med oss en PET flaska hade F fått springa och hämta vatten till mig var tionde minut. Man kunde också fylla flaskan med saft i köket på BB när man kände att man ville ha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar