onsdag 12 augusti 2015

BB väskan, den omtalade.

Den omtalade, ständigt föränderliga... personliga...
På många bloggar, poddar, föräldraböcker mm så talas det om den där väskan man skall ha med sig när man väl åker in till bb för att föda. Det finns massor med olika tips på vad du bör och inte behöver packa ner i den.
Klart är i alla fall att den är en stor sak. Tipset är att om man känner sig orolig eller stressad inför födseln så skall man tänka igenom och packa sin bb väska.
Så nu har även vi börjat så smått fundera. Vilken väska skall vi packa i? Vilka råd skall vi lyssna på?
Vilka storlekar behöver man ha med till kotten? Hur många ombyten behöver mamman ha? Behöver man verkligen ha med en patientjournal? ( Det borde väl skötas digitalt nu för tiden.)
Samtidigt som man läser och lyssnar på så många råd så skall man tydligen göra den här omtalade väskan personlig också. "Packa det som ni känner kommer göra att ni känner er förberedda och trygga under er vistelse på bb" . Vi har aldrig varit med om det här förut så hur tusan skall vi veta vad som kommer göra att vi känner oss trygga och lugna?  En liten bit av mig vill bara säga att: Snälla sluta ge oss så många val. berätta för oss hur vi skall göra och vad som skall göras. Det är ni som är experterna inte vi. " En annan del av mig tänker att självklart måste vi få saker och ting så mycket som möjligt enligt våra önskemål. Det är ju ändå vi som skapat ett barn och jag som skall trycka ut det till världen.
Förvirringen är stor. Men vi har börjat så här.
 

Vi har sammanställt en egen lista genom att gå igenom kanske tio stycken som vi hittat på nätet, i föräldraböcker och i poddar. Vi har tittat på de babykläder vi har färdiga och valt ut dem vi gillar bäst i storlek 50 och 56. Vi har packat bebins kläder i zip lock påsar då vi tänker att det gör det lättare att hitta det man vill ha när man väl står där.
Det här kommer bli något som återkommer. Då vi är långt ifrån färdiga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar