fredag 15 juli 2016

Huset 13, inredningsfunderingar, kan vi bygga vårt eget bord.


Nu har byggsemestern startat vilket innebär att det inte kommer hända någonting mer med vår tomt eller vårt hus förrän efter den 8e augusti någon gång. det ger mig massor av tid att spinna iväg och fundera över inredning. Just idag har jag funderingar kring köket.
Vi har ju valt ett väldigt modernt kök. luckor utan speglar. mellangrå på underdelen av köket och med svarta järnhandtag och vita på överdelen av köket utan handtag med pushlås. ( lite oklart o mde hade det eller om vi får införkaffa det själva på ikea.) Vi har valt ett grått golv och en bänkskiva i laminat som skall se ut som om den vore betong. drömmen hade ju varit en bänkskiva i betong men det kanske får komma senare. Alla de små valen gör ganska mycket på priset och bänkskivan var inget vi prioriterade högt i nuläget.
Dessa val är ju väldigt långt ifrån hur vårt nuvarande kök ser ut. Som ni säkert har sett på mäklarbilderna av lägenheten inför försäljningen.

Vårt vita köksbord börjar bli väldigt slitet och är ju precis den där vita lantliga stilen som passar så bra i vårt nuvarande kök.  Vi har därför kikat runt efter ett nytt bord eller åtminstone inspiration till ett.
Vårt nuvarande bord går att dra ut och lägga i en iläggsskiva så att man kan sitta fler runt det och det är en funktion som vi gillat. Men det är svårt att hitta bord i annat än laminat som har den finessen. Och om vi skall vara ärliga laminatborden är toksnygga när de är nya, sedan inte så mycket. Vår 9 månaders bebis har lyckats göra duktigt med märken både i vårt soffbord och i vårt köksbord av laminat.

Vi var på Mio och kikade. De hade det här bordet : 


Vi älskar stilen men det är inte massivt trä som det ser ut att vara ( vilket ni ser om ni kikar efter skarven på bordskanten.) och det går inte att få i andra färgställningar. Vi skulle vilja ha ett bord väldigt likt det här fast med mörkgråa ben och vitlaserad bordsskiva. 

Kikade vidare och hittade flera bord med snygga skivor. Tex det här:



Just nu är vi nästan lite sugna på att bygga ett bord själva. Då kan vi få det som vi vill. Men först måste vi ju i så fall klura ut precis vad vi egentligen vill. Och om vi verkligen har tid att bygga detta, det hade ju varit superkul att ha ett bord vi byggt själva. Kanske inte det billigaste alternativet men absolut det lättaste sättet att få vad vi vill ha och jag tror vi hade gillat känslan av att ha ett custom made köksbord.
Det är inte alltid så himla enkelt. Så. . . Fortsättning följer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar