tisdag 12 juli 2016

Huset 12, Det händer grejer på tomten.

När vi var på Husknuten senast för att göra de stora valen rent officiellt så fick vi också skriva på ett kontrakt om att vi inte var intresserade av att ta hand om allt virke som tomten genererade vid avverkningen inför bygget. Det var ett villkor som säljaren hade och vi hade möjlighet att välja om vi ville åka dit och markera träd som vi ville ha kvar.
Vi var inte intresserad av att ha kvar några träd då vi tänkte två saker. dels att om alla andra tar bort sina träd så får de inte mycket stadga kvar och vi vill inte att ett träd välter över huset eller någon av grannarnas hus nästa vinter. och dels att vi vet ju inte hur tomten blir ännu och då är det ju svårt at bestämma att här vill vi ha kvar ett hus.
Så vi skrev på och meddelade att vi inte ville spara några träd. Tydligen så hade våra grannar valt att göra likadant. ;)
Det här var för över en vecka sedan och nu åkte vi förbi tomten och kikade och döm om vår förvåning när de redan tagit ner alla träd. Så här såg vår skogsplätt ut nu. Ett kalhygge.


Som ni ser så har jag försökt att få med tomtmarkeringarna men de är bara tydliga på den sidan som sitter upp mot skogen. De andra har nog hamnat under högarna av stockar. Tänk att det växte så här mycket träd på vår lila plätt mark.


Den här skogen oroar mig lite jag tänker att den gör att vi kommer att få solen ganska sent då den kommer skugga vår tomt under större delen av förmiddagen. Skogen ligger nämligen på sydvästra sidan av tomten. Ni ser också att det är en kulle som skogen växer på det gör att vi oroar oss för att vi kommer att få världens brantaste uppfart. Men det var bara den här tomten som var kvar så vi får leva med den så som den nu är. Det blir bara lite mer spännande att se hur tomten ser ut när de känner sig redo för att bygga grund.

Nu när de avverkat innan semestern istället för efter semestern så ligger vi faktiskt lite före i tidsplanerna. Jag är ju inte direkt tidsoptimist vilket min kära make är så vi har nu helt olika uppfattningar om vad det här kommer att betyda. Jag tror inte det betyder att vi kommer få huset tidigare utan att någonting annat kommer ta längre tid och så jämnar det ut sig eller så får vi rent av huset senare. Han har höga förhoppningar om att vi kommer kunna flytta in redan i februari.

 



Så här ser vår tomtkarta ut. Ganska stora höjdskillnader som ni kan se.( Varje streck är en meters höjdskillnad. ) Så nu undrar vi om de kommer spränga ner eller bygga upp. Spontant hade vi ju gärna sett att de sprängde ner lite i det övre hörnet och använde det materialet för att kanske fylla upp lite i det nedre men inte för mycket för vi vill inte ha en backe ner till grannarna. Det tror vi inte skulle vara fint.

Hur de gör kommer vi väl att få se någon gång i augusti, eller september rent av.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar