lördag 16 juli 2016

Huset 14, Badrums inspiration.




Återigen, byggsemester då har man tid att fundera över inredning. Vi har ju valt att inte köpa till en inredd övervåning. Där uppe vill vi bl.a. vill vi ha ett stort badrum. Min älskade man älskar ju att bada och själv älskar jag lugnet på ett spa så vi skulle vilja ha ett badrum med spa känsla. Vi kom snabbt överens om att det skall inte kännas som ett hemma badrum och att vi inte vill stressa med badrummet. Vi har kommit överens om en färgskala. Nämligen antacit grå bas med handfat och badkar i vitt och detaljer och blandare i mässing och brons. Vi tror det kan bli coolt att blanda dessa två metaller och vi vill gärna se att de är lite patinerade och ser lite använda ut.
Vi har varit i Frej jonssons badrumsbutik och hittat lite fantastiska blandare. De är lite dyra men det verkar som att brons och mässing blandare är väldigt dyra.

Just nu känner jag nog att det får det vara värt....
Just det här duschmunstycket är väl lite väl dyrt men ... det är ju så snyggt. Kanske , kanske får det vara värt det. Kanske kanske är jag galen. 



I bröllopspresent fick vi ju varsitt årskort på Arken spa här i Göteborg och vi har hämtat en hel del inspiration därifrån. tex så vill vi ha en dusch som är stor nog för en fotpall så att man kan sitta ner och tvåla in sig och skölja sig med vatten ur en mässings ös. Vi är tydligen inte de enda som inspirerats av detta. ( bild från sköna hem.)



 Så här ser det ut på arken här inne står det en härlig scrub,  och man skrubbar av hela kroppen med den och tvättar sig med en tvättlapp i frotte. Då och då så fyller man upp de snygga öskaren i mässing och häller vatten över sig. För mig är det här väldigt mycket spa känsla. 
En annan sak som jag tycker ger väldigt mycket spa känsla kommer också från Arken det är att ha ett fast fotbad. Därför har vi pratat om att köpa ett runt vitt handfat och montera det och en blandare på golvet vid en fotölj i trä eller rotting och ställa dit ett kärl av någon sort med salt. För de där rogivande fotbaden. Tänk att kunna gå undan en vinterkväll och ta med en god bok sätta sig i sitt hemmaspa och ta ett mysigt fotbad. Kanske är det där jag kommer sitta och övervaka barnen när de badar om några år. 



Här kommer också en bild från Sköna hem den visar på ungefär ett sånt badkar som vi vill ha och lite hur vi önskar att vi skulle kunna ställa det i badrummet. Lite på snedden och med en golvstående blandare. Tyvärr har vi inte hittat någon golvstående blandare i mässing eller brons , vi letar vidare och funderar lite på andra lösningar. Ideer och inspiration mottages tacksamt. 


Den sista bilden visar på vad jag egentligen skulle vilja ha för handfat men det kommer bli alldeles för dyrt den visar också hur lyxigt det ser ut med två handfat. Och med köksblandare i badkaret... underbart varför vill man egentligen ha de små badrumsblandarna alls när köksblandarna är så mycket snyggare? 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar