onsdag 13 januari 2016

Sockerfri frosen cheesecake.

Det här är ett favoritrecept. Härstammar från 56 kilo men är duktigt förändrat. 

Prova gärna göra den här själv. Supergod och man äter den med ganska gott samvete eftersom det inte är socker i. 

ca 5-6 portioner

Ingredienser
3dl grädde
3 äggulor
1 dl sötningsmedel – eller vad som motsvarar 1dl jag använder stevia. 
1 tsk vaniljpulver 
200 g Philadephiaost 
skal från 1,5 citron
5 st sockerfria digestive och lite mandelmjöl

Ev 50 g smör 
Mörk choklad till dekoration

Gör så här
1. Vispa grädden hårt.
2. Vispa ägggulorna med sötningsmedlet, vaniljpulvret, citronskal och Philadelphiaosten.
3. Blanda med sked ihop grädden o äggsmeten
4. Krossa kexen och blanda smulorna med mandelmjöl ( du kan blanda i lite smör om du vill ha i mer fett) och lägg i botten på en form ca 25cm i diam. 
5. Häll ut smeten i formen och fördela jämnt.  Ställ in i frysen i ca: 4 timmar.
6. Smält mörk choklad och ringla över den fysta tårtan som dekoration
Ta fram den 30-45 min innan servering
Som variation kan man toppa med passionsfrukt istället för choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar