tisdag 7 juni 2016

Huset1

Det dök upp en husannons på min sida på fb. Och jag gick in och kollade mest eftersom jag kände igen namnet på vägen som att det låg inom de områdena vi sagt att vi skulle vilja bo. 
 
Vi mailade till mäklaren Jenny på M2 som svarade att ville vi ha mer info så fick vi ringa. F ringde och plötsligt stod vi som intressenter på en av tomterna. 
De hade tydligen gått som smör, men precis innan vi ringde hade någon tackat nej och tomt nr 4 var plötsligt ledig. 
Nu är den reserverad av oss. Vad är det vi gett oss in i?
Plötsligt var det lite bråttom eftersom det var många som anmält sig intresserade av tomterna så vill mäklaren och hjältevadshus veta om vi är seriösa och då vill de att vi visar att vi kan få ett byggkreditiv. För att få det av banken så behöver man en byggkalkyl. Det är rätt och slätt en lista på kostnader och beräkningar så att banken ser hur man tänkt. Med kort varsel fick vi åka till hjältevadshus och spekulera i vad vi skulle kunna tänka oss att ha för tillval och utseende på huset vi dagen innan inte visste att vi kanske skall bygga. Baserat på detta så fick vi en byggkalkyl av dem som vi skickade till banken. Normalt tar det 2-3 veckor för banken att handlägga en ansökan om byggkreditiv. Och med fler intressenter som anmält intresse så ville mäklaren att vi skulle skriva under kontrakt så snart som möjligt. Vi ville inte skriva på innan vi hade banken med oss så här blev det några stressade dagar med en klump i magen och många samtal med folk på SEB. 
Tur att just när det blev bråttom, i hela den här svängen så var vår älskade vän Frida på besök så under hela mötet med Hjältevadshus så var hon barnvakt åt lille M. Jag var lite orolig men det gick superbra. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar