torsdag 24 november 2016

Huset 23 tekniskt samråd 1


Nu när vi fått bygglov har vi också blivit kallad till tekniskt samråd. "På samrådet går man bland annat igenom hur arbetet ska planeras och organiseras, förslaget till kontrollplan och handlingarna i övrigt. Senast vid det tekniska samrådet ska byggherren lämna in ett förslag till kontrollplan och de tekniska handlingar som behövs för att byggnadsnämnden ska kunna bedöma om startbesked kan ges."
På kallelsen står det att vi skall ha med oss en stämplad ansökan om inkoppling till vatten och avlopp. 
Detta är ju inget vi har, då vi har hel entreprenad. Så nu hoppas vi bara att hjältevadshus har detta eller kan fixa det innan mötet som är på onsdag 30/11. 
Så här står det på gotenorg.se om detta. 
"Behöver du ansluta dricksvatten, spillvatten eller dagvatten till din fastighet ska du beställa det hos Kretslopp och vatten. Ska du bygga ett nytt hus måste du ha en godkänd beställning av VA-anslutning från Kretslopp och vatten innan du kan få startbesked från stadsbyggnadskontoret."

Det tekniska samrådet gick bra. F var på det utan mig och jag var hemma med M. F meddelar att han nu efteråt är ännu mer nöjd med att vi valt att bygga med just hjältevadshus. Då de verkar omtyckta och har ett gott rykte hos byggnadsnämnden. 

Det är fortfarande en fråga om en pumpstation i anslutning till våra tomter som behöver lösas men vi tyckte det såg ut som att vatten och kretslopp hade startat när vi var uppe och kikade senast.

Så här såg det ut på platsen vi blivit anvisade attdär skall det stå en pumpstation. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar