onsdag 19 juni 2013

Äggpudding

När vi var på Hagabadets julbord i julas så åt jag något som jag gillade men Fredrik inte äns smakade på nämligen Äggpudding. Nu lagom till midsommar så kom jag på att jag nog ville försöka återskapa den för jag tänker att den nog passar minst lika bra på midsommar som den gjorde på jul.
Efter en saligt massa googlande på olika recept som inte verkade vara rätt så slutade det med att jag gjorde så här.

Du behöver:
10 hårdkokta och hackade ägg.
200 g philadelfia med gräslökssmak.
En nypa gräslök som jag klippte till gräslökshack.
1 dl gräddfil.
4 små kokta och grovhackade potatisar.
svartpeppar.
salt
2 tsk gelatinpulver
ca 1,5dl vatten.

Gör så här:
Koka ägg och potatis, skala och hacka.
lägg gelatinet i ca 1,5 dl kallt vatten så att det får svälla och mjukna.
Blanda philadelfian med kryddorna och gräddfilen. Jag använde en elvisp.

Förbered en brödform genom att klä den med plastfolie, pensla den med olja och strö ner gräslöksklippet så att det sitter längs med väggarna. Lite som om gräslöken hade varit ströbröd. Jag hoppades att det skulle ge äggpuddingen ett grönt utseende. ;)
Sedan värmde jag gelatinet i micron i 20 sekunder så att det blev flytande. Rörde ner det i röran med elvispen på låg effekt. vände ner potatisen och äggen och sedan hällde jag upp det i formen och ställde den i kylen. där skall den få stå till imorgon bitti. då tänker jag kika. blir det inte bra så provar jag nog ett annat recept. kanske med mer gelatin. Vi får se.
Så här ser den ut just nu. Jag lovar att lägga ut en ny bild när jag provat skära upp den .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar